Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A szénkefe nem csak egy széndarab

A szénkefe nem csak egy széndarab

A háztartási gépekhez alkalmazandó szénkeféknek és szénkefe rendszereknek sajátos igényeket kell kielégíteniük az anyaguk és a formájuk tekintetében. A motorok egyre kisebbek és könnyebb súlyúak, miközben a fordulatszámuk egyre magasabb.

A szakemberek különös hangsúlyt fektetnek az élettartam és a hatásfok folyamatos és állandó növelésére. A háztartási készülékekbe és a kézi szerszámokba beépített univerzális motorokhoz a nagyobb gyártók leginkább szén-grafit anyagokból készült szénkeféket használnak. Ezek sokoldalúan alkalmazhatók és a különböző problémák megoldására alkalmasak.

Előnyeik:
- nagy anyag szilárdság
- elektromos beégéssel szembeni stabilitás
- alacsony súrlódás, minimális kopás és jó öntisztuló képesség
 

Szén-grafit – a sokoldalúan alkalmazható anyag
A szén-grafit anyagú szénkefék nagyon alacsony ellenállással rendelkeznek: 35 - 3.000 μΩm közötti tartományban kaphatók. A tartósság növeléséhez a szénkeféket impregnálják.
 

Műgyanta kötésű grafit
A műgyanta kötésű grafit alapanyagból készült szénkefék működés közbeni súrlódása, kopása az alacsony fokútól a közepes szintig terjed, de a kommutátor felületéről le lehet csiszolni a létrejövő foltokat, anyagmaradványokat. A műgyanta kötésű grafitok nagyon jó csillapítási- és siklási tulajdonságokkal rendelkeznek, viszonylag magas elektromos terhelés és extra magas kerületi sebesség mellett is alkalmazhatók. Az elektrografit egy nagy tisztaságú és jó siklási tulajdonságokkal rendelkező anyag, ezért különösen alkalmas olyan megoldásokhoz, ahol nagy az áramerősség, de alacsony az üzemi feszültség .

 

forrás: http://haztartasikiegeszitok.blog.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: Minta címke